Hopp til innhold
Skap minneverdige øyeblikk ved bordet – sjekk ut våre herlige borddekkingsideer!

Skap minneverdige øyeblikk ved bordet – sjekk ut våre herlige borddekkingsideer!

Året byr på mange herlige møter rundt spisebordet, både i hverdagen og ved festlige anledninger. Det å dekke et bord er mer enn bare å plassere tallerkener og bestikk på bordet; det er en måte å skape stemning og gi måltidet en personlig touch. Her er noen tips du kan tenke på når du planlegger borddekkingen:

1. Tema og stemning: Før du begynner å planlegge borddekkingen, tenk over hvilken stemning du ønsker å skape. Er det en avslappet og hyggelig middag med venner, eller et festlig dekket bord til en spesiell anledning?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Bordduk og servietter: Grunnlaget for en vakker borddekking ligger i valget av duk og servietter. Den vakre borddekkingen begynner med en base, som du enkelt kan skape ved å velge passende duk og servietter. Ved å bytte farge på duken kan du raskt og enkelt gi en ny look til bordet, selv om serviset er det samme som du alltid bruker. Har du sett våre nydelige Elma bordduker og servietter i lin/bomullsblanding? Disse finnes i 5 nydelige farger, tilpasset for ethvert hjem og årstid.

 

3. Valg av servise: Valg av servise er en viktig del av planleggingen. Velg et servise som både passer til temaet og kompletterer den generelle atmosfæren i spisestuen. Du kan velge for eksempel et klassisk hvitt servise, et dristig fargerikt servise eller en kombinasjon av begge deler.

 

 

 

 

 

 

 

 

I Perfect Home sin kolleksjon finner du et variert utvalg av ulike serviser, som de klassiske hvite porselensservisene Scala og Hvit Lilje, eller håndlagde serviser av steintøy, som det dypblå Midnight- og det grønne Thelma-serviset. Tips: Hvis du ønsker å mikse og matche serviser for å gi dybde til borddekkingen, prøv å kombinere Scala- og Midnight-serviset. Disse to servisene har et liknende mønster som utfyller hverandre på en nydelig måte!

4. Valg av dekor: Dekor er en viktig del av avslutningen på borddekkingen. Du kan bruke blomster, stearinlys eller andre passende dekorative gjenstander for å gi borddekkingen en personlig touch. Eller bruk naturen som dekorasjon, for eksempel blader, grener, steiner eller kongler som gir en herlig atmosfære rundt bordet.

5. Stearinlys: Man kan aldri ha for mange stearinlys! Prøv ulike lykter og lysestaker på bordet. For å få en mer imponerende og levende effekt, prøv stearinlys i ulike høyder. Perfect Home Ambience LED-lys er et utmerket valg for bordet; du trenger ikke å bekymre deg for dryppende stearin eller brannfare.

 

Til slutt, husk at den beste borddekkingen er den som gjenspeiler din personlige stil og får gjestene til å føle seg velkomne. Du kan for eksempel ha en liten gave eller en forrett klar for gjestene på tallerkenen. Ikke vær redd for å prøve ulike ideer og kombinasjoner – kreativitet belønnes ofte med fantastiske og interessante borddekkinger!

Neste artikkel Hvordan skape interessante stilleben?